Nakladanyí Hermelin

Camembert sajt(ok)
vöröshagyma (sajtonként 1)
fokhagyma (sajtonként 2 gerezd, 1 aprítva a fűszerekhez, 1 vékony szeletekben a sajtok közé)
friss bazsalikom
majoranna
babérlevél
szárított, vagy egész, de aprított többféle chili paprika sajtonként 1-1 evőkanálnyi, (esetleg darált bogyiszlói fűszerpaprika)
erős savanyított cseresznyepaprika
egész bors (sajtonként 4 szem)
vörösbors, zöldbors (őrölt) (ízlés szerint, 1 mokkás kanál/4 sajt)
napraforgóolaj (olíva)

A hagymát vékony karikákra vágom, besózom, a fűszereket elkeverem egy kevés olajjal,
jénaiban, vagy műanyag dobozban egy réteg hagyma, 1 réteg sajt, rá a fűszerek, megint hagyma-, sajt-, fűszer rétegek, jó szorosan, hogy kevés olaj kelljen a végén, körbe a babérlevelek, közé a savanyú cseresznyepaprikák, és annyi olaj, hogy ellepje, aztán türelmesen (és epekedve) várni min. 5 napot, hogy összeérjen.

Ha nem tudsz eredeti Hermelin sajtot szerezni, akkor a német érdekeltségű multikban találsz sajátmárkás jó sajtokat, a lényeg, hogy magas (45%, vagy több) zsírtartalmú, éretlen sajt legyen, pl. ez jó: